Promenljiva koja traži nova rešenja

Promenljiva koja traži nova rešenja

Na ovogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga u moru novih knjiga  je osvanula i moja knjiga – Robinzon u postkapitalističkoj eri u izdanju beogradskog Prometeja. Da li se radujem? O da, itekako! Godinama sam sažimala svoje profesionalno i životno iskustvo, tražila unapređenja, rešenja i smisao u onome što radim. Da li sam zadovoljna? Jesam. Jedna je faza gotova.

Nedavno sam, nakon 2 godine pročitala ponovo svoju knjigu. Zavrsila sam je još 2013. i ubrzo nakon toga ostala trudna sa našom ćerkicom Petrom. Ceo projekat je pauziran. Ispostavilo se da je to imalo svoje pozitivne strane. Odličan je osećaj kada postoji otklon od sadržaja, mogla sam ponovo da je doživim, procenim i razmislim da li i dalje stojim iza svega što sam napisala.
I da li i dalje razmišljam na isti način? Da, razmišljam. Sve što je učinjeno do sada me je dovelo tu gde jesam. I da zadovoljna sam. Ali sam i dalje na putu. Vidim da ima dalje. U ovoj fazi ima prostora za druge ljude, za tim. Uključivanje drugih ljudi u posao mi je donelo posebno zadovoljstvo. Mogućnost da se radujem njihovim uspesima, kao i mogućnost da im pomažem da ostvaruju svoje dalje uspehe. Ne postoji spoljni uspeh bez unatrašnjeg truda koji se zove –prevaziđi, izađi iz okvira, uđi u promenu.

Najveći problem ličnog napretka je strah. Kako će mi biti?
Svaki ulazak u novo jeste rizik, slažem se. Ali ostajanje konstantno u starom poznatom gde nema izazova i zadovoljstva, uništava naš potencijal:rđamo.

Dovoljno je živeti u skladu sa izrekom – kako seješ tako i žanješ. Ako se boriš za dobro, za prave stvari, na pravi način, nema čega da se plašiš.
Veliki strah uliva i neznanje ili polovično znanje. Ali zašto neznanje u informatickoj eri? Sve što nam je potrebno za nove rezultate, za ciljeve kojima iskreno težimo jezaista dostupno. Potrebno je da mi budemo tapromenljiva koja traži nova rešenja. Promenljiva koja ne miruje, promenljiva koja želi, koja ima rešenost i dobru volju da istraje.
Kada ulazite u nešto potpuno novo za vas: pokrećete start-up, selite se u inostranstvo, prelazite u preduzetnike ili se selite na selo 🙂 – iz iskustva znam: potrebna vam je podrška, znanje, savet, novi ugao, predlog i rečenica – biće to dobro, samo istraj.

Ako želite da saznate više opromenljivoj koju pominjem posetite moj blog.
Ukoliko želite da imate svoj potpisan primerak knjige,naručite. Za one koji su se sada uključili, knjiga predstavlja sistematizovane postove i komentare čitalaca.
Cena knjige je 770 din + troškovi poštanske dostave.

Želim vam svako dobro,
Sandra