ISTRAŽIVANJE PLATA I BENEFICIJA U IT INDUSTRIJI - 2016

Naše Nacionalno istraživanje o zaradama i beneficijama u IT industriji za 2016. godinu počinje 15. avgusta i želeli bismo da vas pozovemo da učestvujete.

 

Prošle godine, učestvovalo je 27 IT kompanija, sa podacima o 943 zaposlena na 18 najčešćih pozicija u industriji razvoja softvera u Srbiji* na tri lokacije – Beograd, Novi Sad i Niš

 

Ovde možete videti uzorak prošlogodišnjeg izveštaja zarada i beneficija u IT industriji.

ISTRAŽIVANJE PLATA I BENEFICIJA U IT INDUSTRIJI - 2016

Šta je obuhvaćeno Istraživanjem o zaradama i beneficijama za 2016. godinu?

1. Detaljna analiza aktuelnih opsega zarada za 18 najčešćih pozicija u IT industriji u Srbiji*, sa podacima o minimalnim/maksimalnim / prosečnim/srednjim vrednostima i vrednostima donjeg/gornjeg kvartila na sva 3 nivoa iskustva – niži, srednji i viši.

2. Razlike u opsezima zarada prema lokaciji kompanije (Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac) i veličini kompanije** (mala, srednja i velika).

3. Za kompanije koje su učestvovale u Istraživanju o zaradama i beneficijama za 2015. godinu, trend konkurentnosti za sve zarade tokom 2015. i 2016. godine. NOVO!

4. Pregled nacionalnih i lokalnih praksi bonusa i beneficija, uključujući direktne i indirektne finansijske stimulacije, pogodnosti, i mogućnosti razvoja.

5. Pregled kretanja plata i učestalost netto/brutto radnih aranžmana (na osnovu agencija). NOVO!

6. Detaljan personalizovani izveštaj o konkurentnosti (opciono ako odlučite da ostane anonimni), uz podatke o vašoj poziciji u odnosu na druge IT kompanije u pogledu veličine plata, beneficija, brzine unapređenja i stope dobrovoljnog odlaska iz kompanije.

 

Naknada za učešće je 480 evra (u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate). Kompanije koje potvrde svoje učešće do 1. avgusta dobiće 10% popusta na naknadu za istraživanje. Svi prikupljeni podaci tretiraće se kao poverljivi. Internet istraživanje trajaće manje od 20 minuta i može ga popuniti kvalifikovani član vašeg HR osoblja.

 

Ovde možete pogledati ugovor o istraživanju i prijaviti vaše učešće u Istraživanju plata i beneficija u IT Industriji za 2016. godinu.

NAPOMENA:
Prijava za istraživanje plata za 2016. godinu je završena, kao i samo istraživanje. Ukoliko želite da učestvujete u istraživanju plata za 2017. godinu, prijavite se ovde.

 

** Softwareengineer C++, C#, Java, PHP, Ruby, iOSSoftwareEngineer, AndroidSoftwareEngineer, JavaScriptSoftwareEngineer, UI/UX Engineer, Designer, Business Analyst, Tester, QA Lead, QA Manager, Technical Team Lead, SoftwareArchitect, Project Manager, Product Manager

**U zavisnosti od broja učesnika

POPUNITE NEOPHODNE PODATKE

APLIKACIONI FORMULAR ZA ISTRAŽIVANJE

Prijava za istraživanje plata za 2016. godinu je završena, kao i samo istraživanje.
Ukoliko želite da učestvujete u istraživanju plata za 2017. godinu, prijavite se ovde.